logo

Szakács Éva; 7673 Cserkút, József A. u. 5. 06-72/564-142, 06-20/989-0398

Kirándulás

Aktuálid programlehetőségek:


Érdekesnek ígérkezik 2016. november 19-én ez a túra! Bővebb információk itt!

IV. Bejgli égető túra a Mecsekben:

2016.12.27-én negyedik alkalommal tartjuk ezt a hagyományosnak szánt bejgli égetést. Egy könnyed, laza túra a nagy ünnepi jóllakottság után mindenkinek jól fog esni.
Két csoport indul: Az egyik csoport Hosszúhetényből, Vass Adrienn vezetésével 9:35- kor a Művelődési ház elől, a második szekció pedig Óbányáról, az Illatos-háztól 10:30-kor Bia vezetésével (indulás előtt az Illatosházban zsírégető teával fűthetjük fel magunkat az útra.) A cél: Kisújbánya, Klumpás Tanya, ahol forró teával, fűtött helységgel, nagy-nagy szeretettel és meleg pogácsával várják a túrázókat. Az átmelegedés után vissza ill. tovább folytatjuk utunkat Püspökszentlászlón keresztül Hosszúheténybe. A túra távjai: Hosszúhetény – Kisújbánya – Hosszúhetény ~ 12km, Óbánya – Kisújbánya – Hosszúhetény ~ 16km. A program részvételi díja: 1.000.-Ft/fő Visszautazás Hosszúhetényből Pécsre távolsági autóbusszal. Bővebb információ és jelentkezés:

Hosszúhetényi túravezető Vass Adrienn 30/526-9494,
Óbányai túravezető: Dr. Németh Ibolya (Bia) 30/437-2340

Óévbúcsúztató és telihold túra egyben:

2016.12.30-án tarts velünk és fedezzük fel együtt a Mecseket a telihol fényénél!
Indulás 17:00-kor Cserkútról, a templom elől és a Zöldúton kirándulunk a Hadnagy-tavak megkerülésével Golgotára, majd a Római villához. A romoknál egy hangulatos tűz melege mellett elővesszük a batyunkban hozott finomságokat, teánkat, sütni való apróságokat és koccintsunk közösen az idei évre és a jövendő szerencsére. A férfiak ne legyenek restek és táskájukban száraz tűzifával készüljenek a tábortűzhöz. Hozhatjátok saját kedvenc receptjeiteket, de szívesen megkóstolunk valamit Apiciustól. Majd ha mindenki átmelegedett, kibeszélgettük magunkat, visszaindulunk Kővágószőlősre. Hazautazás: Kővágószőlősről 20:35- kor induló távolsági autóbusszal.

Bővebb információ és jelentkezés: Dr. Németh Ibolya (Bia) 30/437-2340

Helyben:

Czana-domb (térkép):Cserkúti horgásztó (térkép):Vörösdomb (térkép):

A Jakab-hegyen:

Jubileumi kereszt (térkép):Babás szerkövek (térkép):Sasfészek (térkép):Zsongorkő-lelátó és a Remete barlang (térkép):Pálos kolostor romjai és a kilátó (térkép):Túraútvonal a fenti jakab-hegyi látnivalókhoz, Vendégházunktól:

Térkép

A Mecsek Zöldút - mely 2015-ben elnyerte a "Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja" címet - is számos túraajánlattal vár:

- kerékpárosoknak: http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/kerekparral/
- gyalogosoknak: http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/gyalog/
- télen-sárban: http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/telen-sarban/
- faluséták Baranyában (Óbánya, Mánfa, Magyaregregy, Kisújbánya, Magyarhertelend, Szászvár, Alsómocsolád): http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/falusetak/
- kisgyerekkel: http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/kisgyerekkel/
- korlátokkal előknek: http://www.mecsekzoldut.hu/category/turaajanlatok/korlatokkal-elok/

Holdtölte túra időpontok 2016-ban:

- szeptember 16.: Kelet-Mecsek

- október 16.: Orfű-Kovácsszénája

- novemberben a Nyugat-Mecsek felfedezése Németh Ibolyával (Biobia)

- december 14.: Nyugat-Mecsekben Kővágótöttös