logo

Szakács Éva; 7673 Cserkút, József A. u. 5. 06-72/564-142, 06-20/989-0398

Falusi turizmus

Mi is a falusi turizmus?

A falusi turizmus a szabadidőnek a megismerés szándékától motivált, rekreációs vagy rehabilitációs célú eltöltése falusi környezetben, a turizmus egy sajátos formája. A falusi turizmust a falusi vendéglátás szolgáltatásai teszik lehetővé. A falusi turizmust tágabb értelemben a falusi vendéglátást is magában foglaló komplex fogalomként is használják.

A falusi turizmus az egyik legalkalmasabb módja annak, hogy a turista közvetlenül megismerhesse egy tájegység életét és kultúráját. A falusi turizmus lényege nem egyértelműen a falu, hanem a falusias környezet.


A falusi turizmus a városi ember találkozása a természettel. A falusi élet mindig is vonzotta a városi embert, aki szeretné újraépíteni kapcsolatát a természettel, újra megismerni vagy megtanulni azt, amit az ősei tudtak-ismertek. A falusi ember ismeri a természetet, amiből a városi ember régen kiszakadt. Falun élni annyi, mint újra a természetben élni. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy a falusi vendéglátásra berendezkedő falvak vonzó természeti környezetben legyenek.
A falusi vendéglátás jóval több mint az alapvető szállás és étkezési szolgáltatások biztosítása, a falusi vendéglátás a hagyományos falusi környezet megőrzését, a mezőgazdaság, a népi kultúra, a folklór, a népi építészet és mesterségek továbbélését segítő tevékenység, amely számottevően növelheti a falu népességmegtartó erejét.

Bővebben a falusi turizmusról: a Wikipédián.

Tehát mit is nyújthat a falusi turizmus az Ön számára?

  • Egészséges környezetet és szép tájat
  • Minőségi szállást (felszereltség, kiszolgálás)
  • Vendégszerető fogadtatást a helyi lakosok részéről
  • Ápolt faluképet, nyugalmat
  • Kiegyensúlyozott ár-szolgáltatás arányt
  • Minőséget az étkeztetésben (például helyi ételkülönlegességeket)
  • A szabadidős és sportfelszerelések jó állapotát, minőségét

Ismerje meg jobban falunkat és a környékét: